10 jaar vriendschap = ons tweede lustrum, wat uiteraard een lustrum weekend vol gezelligheid betekent! Afgelopen weekend was het zover, een heerlijk (kort) weekend in Rotterdam met mijn lieve vriendinnetjes Mireille, Kay en Hester.

Ons weekend begon vrijdag met een borrel op de logeerboot. Na een korte borrel gingen we per watertaxi, zo’n oude houten boot (vet mooi!), naar de halte Hotel New York.

Eten bij Restaurant Las Palmas

Mireille en Kay (de organisatoren van dit weekend) hadden een tafel gereserveerd bij Las Palmas, het restaurant van Herman den Blijker. Daar aangekomen werden we door meneer Reimers onthaald met de mededeling dat we te laat waren en dat het echt niet kon…. Geintje natuurlijk! Echt leuk vond ik het dat we werden ontvangen door meneer Reimers! 🙂

Door de maître werden we begeleid naar de tafel en starten met een aperitief, een heerlijke roze Champagne met oesters 😀 I’m in love!!! We kozen voor een 4 gangen verrassingsdiner, Herman stond in de keuken dus dat kan niet anders dan heel lekker zijn! We startten met kalfswang en tong, het klinkt heftiger dan dat het is. Het is een mega zacht stukje vlees met een heerlijke puree eronder en saus eroverheen.

Het tweede gerecht was mijn absolute favoriet! Calamaris gevuld met garnalen, met een salade van koriander en een saus van citroengras en kokosmelk. Je proeft in dit gerecht de echte pure smaken en daar houd ik van!

Tijdens het eten hadden we genoeg te bespreken en gingen wij volledig op in het diner en de gezelligheid dat ik vergeten ben om de laatste gerechten op de foto te zetten. Shame on me! Maar ja, welkom in het leven van een beginnende blogger 😀

Een heerlijke sukade met daaronder een stamppotje was het hoofdgerecht, echt super lekker! En na ruim 2,5 uur tafelen kregen wij het nagerecht geserveerd, een lemoncurd met merengue en yoghurt ijs. Het was niet te zoet en op de juiste manier zuur, een heerlijke combi.

Conclusie
Wat hebben wij heerlijk gegeten bij Restaurant Las Palmas. Ondanks dat wij niet de typische Las Palmas gerechten gegeten hebben, was het perfect. Het is niet goedkoop (+/- € 100,- p.p.), maar voor hetgeen wij gegeten hebben en de gehele setting, was dat het zeker waard!


Zaterdagochtend werden we wakker met een lichte hoofdpijn van onze stapavond in de Witte de Withstraat en de strip paracetamol werd verdeeld. Zo dat was nodig zeg! Hahaha. Na een stevige brunch in de Markthal stond het volgende item alweer op de planning.

De organisatie had een fotoshoot voor ons in petto, super leuk om zo’n bijzonder moment op deze mooie manier vast te leggen. Ruim een uur waren we onder de pannen en de ene na de andere pose namen wij aan, wat hebben we gelachen! Tijdens het uitzoeken van de foto’s kwam dat ook echt naar voren, alle statische foto’s hebben we geskipt. We kozen direct voor de gezellige en spontane foto’s. Wij zijn niet statisch….

We sloten af met een heerlijke high tea op de Euromast, waarbij direct al plannen voor over 10 jaar zijn gesmeed. Hele leuke plannen, maar eerst, op naar ons volgende maandelijkse date 🙂

Na een eerder weekend met Wouter in Rotterdam afgelopen zomer, wist ik al dat ik Rotterdam echt een leuke en up coming stad vond. Dit gevoel is na dit ‘korte’ weekend in Rotterdam zeker weer bevestigd, ik ben om!!!!….

 

Geef een reactie