Wat te doen op een druilige zondag? Juist maak een lekker groentesoepje, het valt altijd in de smaak en een super makkelijke manier om de koelkast op te ruimen. Gewoon alle groente die je nog hebt liggen erin doen en voilà, je hebt een heerlijk soepje!

En voila, een heerlijke soep!

Oké, misschien is het iets te makkelijk gezegd, daarom zal ik mijn recept van een heerlijke groentesoep met jullie delen 🙂 Maar uiteraard kun je tot in den treuren variëren met soepen.

Allereerst, de mise en place is het aller belangrijkste, vooral bij groentesoep! Zonder een proper mise en place kun je niet koken. Vanmiddag heb ik twee gerechten gemaakt, het andere gerecht kom binnenkort!

Goed wat heb je nodig?

Voor 1,5 liter soep, dat zijn vier tot zes borden:
– 1/2 tot 1 grote witte ui
– 3 tenen knoflook
– 1 prei
– 3 stengels bleekselderij
– 1 winterpeen

Wat hebben we nodig? De ingrediënten links! :

– 1/2 knolselderij
– 1 rode paprika
– 500 gr. gehakt in balletjes
– evt. restjes groenten en kruiden uit je koelkast
– 6 takjes platte peterselie
– 2 eetlepels olijfolie
– een snufje zout
– versgemalen peper
– 2 bouillon blokjes (ik had 1x groente en 1x kip)

En zo doe je het:

Start met het maken van de mise en place door:
– Snipper de ui en hak de knoflookteentjes in kleine stukjes.
– Maak de winterpeen schoon en snij in kleine blokjes, net als de knolselderij en de paprika.
– Snij de prei en bleekselderij in ringen en snij de roosjes van de broccoli af.
– Snipper de platte peterselie.
– Zet ondertussen je waterkoker vast aan met 1,5 liter water.

Snijden, snijden en nog meer snijden!
Het resultaat van al het snijden

 

 

 

 

 

 

– Verhit twee eetlepels olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflookteentjes op een laag vuur glazig.
– Voeg de winterpeen toe en bak deze 5 minuten mee.
– Bak vervolgens de knolselderij mee.

Wortels toevoegen

– Voeg na 3 minuten de bleekselderij, paprika en prei toe en bak dit alles nog 5 minuten op middelhoog vuur.
– Bak de broccoli nog even kort mee en voeg een zout en peper toe.
– Verkruimel de bouillon blokjes boven het geheel en voeg het gekookte water toe en brengt het aan de kook.
– Voeg de gehaktballen toe aan de soep. Ik gebruikte voor dit recept lamsgehakt.
– Prutteltime!… laat het geheel nog 8 minuten goed doorkoken en voeg als laatste de platte peterselie toe.

Voila, het soepje is klaar. Geniet van een bord heerlijke zelfgemaakte groentesoep

Geef een reactie