Pffff…. over minder dan een week lig ik op de operatie tafel voor mijn eerste ingreep; mijn linkerbeen. Ondanks dat ik mijn gedachten over de operatie tot 2 weken volledig uitgeschakeld heb, merk ik dat ik de laatste dagen meer en meer bezig ben met de operatie die eraan zit te komen.

Daar helpt niet bij, dat ik constant erover praat met familie, vriendinnen, collega’s en zelf de fysio. Het is super lief bedoelt en zij zijn ook nieuwsgierig hoe ik erin sta en wat er gaat gebeuren. Begrijp mij niet verkeerd, het is heel fijn om erover te praten, alleen worden mijn zenuwen er niet minder van!

Hoe zal het gaan? Wat moet ik nog regelen? Krijg ik veel pijn?

En ga zo maar door…… De vragen en gedachten blijven in mijn gedachten hangen en stapelen zich voornamelijk maar op! En dan komen de gedachten nog of ik alles wel geregeld heb!

  • Werk; vrij voor herstel, de mogelijkheid tot thuiswerken –> 
  • Praktische zaken; anti doorlek hoeslaken, antibiotica, wondpleister, aantrekhulp, vuilniszakken en oude handdoeken voor in de auto –> 
  • Hulp van Wouter/familie; wie gaat mee met de operatie en de controle donderdag, wie is woe-, do- en vrijdag beschikbaar om mij te helpen en met mij te lopen? –> 
  • Wat mis ik nu nog!!??……

Bijwerkingen….waar ga ik last van krijgen?

Naast alle gedachten lees ik de afgelopen dagen bij lotgenootjes ook de ‘negatieve’ verhalen en bijwerkingen. Van flauwvallen tot knellende steunkousen, maar ook jeuk IN de benen, lekkende wondjes, gezwollen benen, gevoelloze benen of juist harde en pijnlijke plekken. En dan lees je ook nog het bericht dat een operatie niet door kan gaan van een lotgenootje omdat zij lichte koorts heeft, vanaf vanavond maar starten met anti-gripinne!!

Aan de ene kant kun je zeggen, wil je dit wel lezen? Op het internet lees je altijd de meest verschrikkelijke dingen…. JA, ik wil dit lezen, omdat ik dan weet waar ik mij op kan voorbereiden. Natuurlijk denk ik na het lezen, “oow ik hoop (*fingers crossed!*) dat ik hier geen last van krijg”….. Vooral bij de eerste operatie hoop ik zoo erg dat het mee valt, anders worden het daarna nog 4 hele zware operaties.

Zondag staat een fotosessie gepland om ‘mooie’ (*ahum…*) voor en na foto’s te maken. Ik denk dat je adhv foto’s pas echt het resultaat kan zien. To be continued…..

Al met al, vind ik het ontzettend spannend en toch kijk ik er op de één of andere manier naar uit! Aanstaande dinsdag gaat het dus gebeuren, ik ga jullie op de hoogte houden over hoe het is geweest en het herstel 😀

Liefs Sanne

 

One thought on “Operatie #1 in het vooruit zicht”

Geef een reactie