Zo, heb ik jullie in spanning gelaten zeg! Jullie willen natuurlijk dolgraag weten hoe het herstel gaat en of er verschil te zien en te voelen is na de eerste en de tweede operatie…… Hier kan ik heel kort op zijn, zekers :D.

Het herstel

Als ik kijk naar het herstel is dat enerzijds erg Zo, heb ik jullie even in spanning gelaten! Jullie willen natuurlijk dolgraag weten hoe het herstel gaat en hoe het eruit ziet na de 1e & 2e operatie….:D.goed verlopen, al merk ik wel dat ik echt een nuchtere Fries ben op dit vlak….. De pijn van de operatie ben ik alweer vergeten en tijdens het herstel heb ik vrijwel geen pijn gehad.

Natuurlijk waren er wel dingen die vervelend zijn. Denk aan:
– Een knie die vol vocht zit en dus niet te buigen is (lees; iedere dag iets beter), wat het weer lastig maakt om te gaan zitten etc.
– Ik ben absoluut geen rug slaper en dat is de enige mogelijkheid, dus de eerste nachten waren niet de beste.
– Het verwisselen van de kousen, was de eerste dagen wel pijnlijk, maar na 3 dagen was het meer vervelend dan pijnlijk.
– De eerste 2 weken kon ik echt niet te lang zonder kousen lopen of onder de douche zitten…. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen; maar dan wilde ik de steunkousen weer heel aan!
– Als ik aan het wandelen was, voelde het soms alsof mijn been een pudding was met allemaal gangetjes en deze bij het neerzetten van het been lekker trilde als een drilpudding…
– En harde en opgezette benen vol vocht na te lang zitten, te weinig beweging OF door het warme weer van de afgelopen weken. Enne daar kom je niet zo snel meer vanaf 🙁

En de vermoeidheid?

Het enige wat mij tegen is gevallen dat ik zo ontzettend moe ben geweest. En zelfs dat is ook te verklaren. Na 3 uur je lichaam aanspannen en verzetten tegen de pijn ben je uitgeput. De dag na de ingreep had ik het zo ontzettend koud en mijn been was super warm. Logisch!, er is veel gebeurt in het been en alle energie gaat naar het herstel. Na een paar uurtjes werken was ik soms zo moe, dat ik echt enorm in dubio zat. Wandelen is goed voor de harde en opgezette benen, maar ik zoo ontzettend moe. Wat ga ik doen! Toegeven of doorgaan? Hmm… lastig soms….

Sporten na de operatie!?

Iets wat ik echt mis is het sporten, alleen welke sport ga je doen? De helft van de sporten kan ik nog niet aan. Zwemmen kan ik al vrij snel na de operatie weer doen en is qua belasting op het lichaam goed te doen. Eerlijk gezegd dacht ik dat ik zwemmen echt niet leuk zou vinden, maar ik ben helemaal om! Ik heb een zomer abonnement afgesloten, dus ik kan onbeperkt zwemmen en daar maak ik ook gretig gebruik van :D. De eerste paar keer heb ik zeker niet de schoonheidsprijs gekregen, mijn net geopereerde been kon ik amper buigen en kwam er achteraan. Hoe vaker ik zwem, hoe makkelijker het gaat en daardoor gaat het vocht ook uit mijn knie = weer makkelijker buigen..

Is er al verschil te zien/voelen na operatie 1 en na operatie 2? Beoordeel zelf maar!

Het vooraanzicht

Linkerbeen (1e operatie)

Achteraanzicht

Rechterbeen (2e operatie)

En nu?

Over twee weken staat de 3e operatie alweer op de planning. Iedere keer denk ik, ach 6 weken is echt lang, maar serieus het vliegt voorbij. Tijdens deze operatie worden mijn billen geopereerd. Ik denk dat dit wel echt een heel verschil gaat worden. En gelukkig kan ik tijdens de komende operatie zeggen dat ik halverwege ben qua operaties 🙂

2 thoughts on “Operatie #1 & #2 hoe gaat het herstel?”

  1. HI sanne.
    Wel dapper dat je het diet en het maakt echt een groot verschil. Geweldig voor je als het klaar is. Wat zal je je dan eindelijk geweldig voelen. Fijn om de voor uit gang te volgen. Success met de volgende operatie. Lot of love ellis

    1. Dankjewel Ellis!! Het voelt ook heel goed om het te delen, juist ook omdat het nog zo onbekend is. Ik voel mij nu al erg goed, ik ben zelf ook erg benieuwd hoe het na de overige 3 operatie zal zijn! Liefs Sanne

Geef een reactie