Omdat ik altijd met eten bezig ben, ga ik vanaf vandaag starten met een nieuwe blog over FOOD! 😀 Uiteraard zal het merendeel gaan over Food en recepten, maar wie weet ga ik het wel uitbreiden naar reviews van restaurant 🙂

Ik eet glutenvrij en ook ter voorbereiding van de operatie moet ik op deze manier eten, dus dat zijn twee vliegen in 1 klap! Daarom neem ik iedere dag een eigen gemaakte salade (of iets dergelijks) mee als lunch en vooral mijn collega’s zijn iedere dag weer benieuwd wat ik uit mijn roze lunchbox tover. Zodra ik de lunchbox op tafel zet krijg ik vaak de vraag; “wat heb je vandaag mee?” naar mijn hoofd geslingerd. Ik dacht hier moet ik iets mee gaan doen, daarom deel ik vanaf nu een aantal recepten en gerechten om zo jullie ook te inspireren!

Zoals ik al eerder zei, gebruik ik mijn lunchbox iedere dag voor salades of iets anders bijvoorbeeld eiwraps en tussendoortjes. De komende periode neem ik jullie mee in wat er allemaal in mijn lunchbox zit!

Review Monbento

Die magische box moet toch eens onder de loep genomen worden. Mijn lunchbox is van het merk Monbento en ik heb de kleur pink. Het leuke aan deze boxen is dat je het uiterlijk online helemaal zelf kunt samenstellen, van elastiek tot deksel en iedere laag kun je zelf de kleur bepalen. Zo maak jij jouw unieke lunchbox!

Zelf heb ik mijn Monbento gekocht in Parijs bij Lafayette en sinds ik hem gekocht heb in januari 2015 gebruik ik de lunchbox iedere dag!

Naast de lunchbox zijn er allerlei accessoires te koop, bijvoorbeeld bestek wat je onder de deksel kan plaatsen, verschillende potjes voor dressings, bakjes en een tasje om je lunchbox in mee te nemen.

Een bijkomend voordeel vind ik aan deze lunchbox vind ik dat je hem in de vriezer, magnetron en vaatwasser kan stoppen.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat het BPA vrij is, wat betekent dat er in het plastic niet de stof Bisphenol A of Bisfenol A zit.

Wat is BPA eigenlijk?
BPA is een schadelijke en chemische stof wat in sommige soorten plastic zit en aan de binnenkant van blikjes zit. Via deze plastic verpakkingen kan deze stof in je voedsel terecht komen.

Waarom vermijden? BPA staat erom bekend dat het de groei van vetcellen kan versnellen. Maar kan ook de hormoon huishouding verstoren en zo bijvoorbeeld het risico op prostaat of borst kanker verhogen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze nieuwe categorie FOOD! en blog vinden. Laat je het mij weten?

Liefs

 

Geef een reactie