img_1580Na 8 maanden personal training trok mijn portemonnee dat niet meer. Net zoals voor de PT ging ik door met de bootcamp lessen. Ik sportte 2 tot 3 keer per week, tot het moment dat mijn lichaam mij terug floot;
Het was warm en ik ging zoals altijd maar weer door. Ik kreeg vermoeide benen, dit heb ik wel vaker, alleen deze keer werd het pas na 3 weken minder. Het gevoel vergelijk ik altijd met het gevoel alsof je een marathon gelopen hebt.

Tijdens mijn werk merkte ik dat wanneer het maar even kon, ik direct weer ging zitten. Staan en lopen was echt een kriem. Op een gegeven moment wist ik niet meer wat ik met mijzelf aan moest, uit nood ben ik op bed, met mijn billen tegen de muur, met mijn benen omhoog gaan liggen. Na 1,5 uur zo liggen voelde het nog steeds hetzelfde als voor de 1,5 uur. Uiteindelijk toch maar een afspraak met de huidtherapeut gemaakt om met mijn benen in de ‘zakken’ te gaan. Dit gaf iets verlichting en een aantal dagen later merkte ik dat het afzwakte.

Maar ook tijdens feestjes ben ik continue aan het kijken en aan het inschatten waar en wanneer ik weer kan zitten, omdat staan en lopen gewoon te vermoeiend is.

Voor mij was dat wel het punt om verdere stappen te ondernemen, ik wil gewoon kunnen sporten, werken, lopen en staan. Als dit mijn toekomst is, no way….. Dan wil ik wel een liposuctie(s).

Vervolgens heb ik een aantal weken domweg niet durven te trainen, bang dat ik weer zo lang met die pijn en vermoeide benen moest lopen. Na een strijd in mijn gedachten toch weer de stap gezet en weer een zaterdagochtend mee getraind. Pff… wat zwaar en waar was mijn conditie gebleven??

Direct bij thuiskomst weer met ruim 1 uur met de benen in de lucht gezeten, maar het mocht niet baten. Op maandag voelde ik de lipoedeem pijn gewoon door mijn spierpijn heen en ik kan vertellen dat die aanwezig was, hahaha….

Toen ik dat naar mijn vriend Wouter sms’te, kreeg ik een heel lief en geruststellend smsje terug;

Goed dat we dan nu aan het doorzetten zijn met de afspraken!

Ondertussen had ik een benchmark gemaakt van 4 klinieken die de tumescent liposculptuur uitvoeren, of in de volksmond een medische liposuctie. Samen met Wouter heb ik de twee A3’tjes grote benchmark doorgenomen twee klinieken uitgekozen die ons aanspraken aan de hand van de website en info.

En nu staan er twee intake gesprekken gepland; 26 november en 1 december. Voor mij data waar ik enorm naar uitkijk….

2 thoughts on “De eerste stap naar liposuctie is gezet…”

  1. Lieve Sanne en Wouter,

    Wat een goed en duidelijk verhaal! Ik heb nog niet alle blogs gelezen, maar ga dit zeker na het storten van een kleine bijdrage doen! Ik hoop dat jullie snel het hele bedrag bij elkaar zullen hebben en de pijn bijna helemaal tot het verleden zal horen!!!
    Zullen we in het nieuwe jaar afspreken in Tilburg?

    Liefs van Florus en Karen

Geef een reactie