Hey allemaal,

Veel van jullie hebben al een aantal blogs van Sanne gelezen. Iemand stelde de vraag aan mij hoe het is om met iemand te leven die lipoedeem heeft. Dit inspireerde ons en daarom zal ook ik iedere maand wat gaan schrijven op het blog van Sanne met als onderwerp lipoedeem en dan vooral hoe is het nu om daar mee te leven.

Wie ben ik eigenlijk?

Ik ben Wouter en woon samen met Sanne in Veenendaal. Ik houd van wijn en lekker eten en ik kan nu al uitkijken naar de zomermaanden. Om bijvoorbeeld na een wielren sessie samen met Sanne op het balkon een glas rosé te drinken en misschien zelfs wel de BBQ aan te steken. Zelf werk ik in en hotel, eigenlijk een congreslocatie met wat hotelkamers in de buurt van Utrecht. Het voordeel dat ook meteen een nadeel is, is dat ik samen met 2 andere collega’s rouleer tussen ochtend, tussen en avond diensten. Wat in praktijk betekent dat ik om de 3 weken een week ochtenddiensten draai en we
die week gezellig samen ’s avonds thuis zijn. De andere twee weken heb ik een avond week en een tussen week. Die weken kom ik vaak laat thuis en dan slaapt Sanne al. Niet heel erg gezellig natuurlijk maar wel fijn voor haar. Want dan pakt ze zeker genoeg slaap, wat vaak niet gebeurd als we samen zijn. Dan is het te gezellig, kijken we samen tv of doen we een potje Rummikub of kolonisten van Catan, en dan gaan we ‘te’ laat slapen.

Leven met lipoedeem “His” story:

Als eerste hoe is het om te leven met iemand die lipoedeem heeft? ik denk eigenlijk niet anders dan met iemand zonder lipoedeem. Het zit namelijk zo; soms duurt het wat langer als we de trap oplopen maar gelukkig heeft bijna elk gebouw een lift (behalve ons appartementen complex natuurlijk). Wel is het zo dat wanneer Sanne gaat sporten dat we niet meteen daarna door kunnen, dus altijd even rekening houden met de planning. Als de benen vol lopen moeten ze namelijk altijd omhoog. Ik zal jullie de foto’s besparen maar dat ziet er ongelofelijk grappig uit!

Ook kan je er vergif op innemen dat Sanne ’s avonds vroeg naar bed wil na een dag werken. Dat is zeker wanneer de champions league op tv is, echt geen probleem natuurlijk. 😀 Maar wel wat ongezellig…..

Het energielevel van Sanne is gewoon niet zoals de meesten. Als je er een beetje rekening mee houdt en bijvoorbeeld een weekend niet bomvol propt dan is er niets aan de hand en merk je ook niets aan haar. Al met al prima mee te leven dus! 🙂

Heb je nog een vraag aan mij? Stel deze dan hier onder of mail naar wouter@dreamsandthoughts.nl dan beantwoord ik ze de volgende keer.

Voor nu geniet alvast van de lente!

Cheers!

Wouter

Geef een reactie